FEMINISM. AMIN.

Spirit autentic, oltenesc, de cartier, indiferent dacă îți place sau nu. Am crescut pe stradă cu oameni extrași din filmele cu Jackie Chan, așa cum îi vedeți la televizor, dar am învățat mai multe lucruri de la ei decât am să învăț de la o mironosiță de pe Instagram care ne învață cum se șterge praful precum o femeie independentă și plină de bani. O să doară, dar o să vă reveniți.

 

M-am săturat de “feministele” din zilele noastre. Rare mai sunt șansele să îți zică cineva la ce se referă, de fapt, feminismul. Nu e corect să numim „evoluție” o mișcare pe care am reformulat-o și căreia i-am atribuit alte criterii de determinare. Dormi liniștit și ți se aruncă în față femeia-Hulk, iar asta ar trebui să numim noi normalitate.

 

Nu mai pot cu citatele despre puterea feminină, egalitate de gen (Nu există, nu va exista) și “câte facem noi ca femei!!” și, și, și…Nu, nu m-a învățat Dana Budeanu. Mai avem și alte modele în viață, zic.

 

NU. NU. Potoliți fiara din voi, pls. Normalitatea nu este despre a arăta că poți face din noapte, zi și din mațe de porc, cârnați. Nu e despre a regla toba de eșapament, despre a sparge lemne și apoi să fii o prințesă care primește flori de la un amărât care nu mai știe dacă a fost să se penseze sau nu. Nu e despre a schimba rolurile cu bărbatul și, în niciun caz, nu este despre a submina tot ceea ce el crează. Dacă ești așa supărată pe femei, go ahead, avem operații de schimbare de sex în 2020.

 

Înțeleg că vremurile s-au schimbat și că avem mai multe de spus, dar unde-i fragilitatea, sensibilitatea, delicatețea și eleganța ta?! Cum s-au risipit aceste calități, de altfel necesare, în beția de putere pe care vrei să o emani? Mi-e dor să te văd mai inocentă, mai puțin încordată și mai puțin pregătită să înfrunți Al treilea război mondial. De ce să fii o avalanșă de îmbrățișări și pupici când poți să sabotezi omul de lângă tine?!

 

Adică, e complicat să îți dai seama că nu e despre „Iubi, hai cu mine în mall să îmi iau rochie.” sau despre „Eu stau, iar el gătește și dă cu aspiratorul”, nu e nici despre “femeia e făcută să stea la cratiță”, ci despre un acord comun că femeia mai are și alte calități, iar bărbatul mai poate fi și altceva decât un umeraș.

 

Fraiere, se întreține singură, nu știai? Da mă, se întreține cu hashtagul #bosslady.

 

MANHATING, căci despre asta este feminismul azi. Despre a urî bărbatul până la ultimul por, de a trata sexul masculin cu ură, răzbunare, ciudă. “Scopul pricipal al feministelor din ziua de azi nu este de a combate inegalitatea, ci de ai bate pe bărbați.” Hahaha.

Femeia, care se consideră o “feministă” azi, face parte dintr-un cult interconectat telepatic. Se trezește dimineața și deja știe că tăfălogul, trebuie să gătească, să spele, să nu o streseze, să îi trimită pupici de la distanță, să NU cumva să îi care plasele la cumpărături, să nu îndrăznească să conducă el, sub nicio formă, să nu o întrebe dacă are nevoie de ajutor și, categoric, să nu plătească el cina, că morții îl găsesc. Mai căutăm respect, poate îl găsim.

 

Nu știu despre voi, dar eu abia aștept să mă vagabonțesc în materiale ieftine pe la Sunwaves și Loft, dar vă zic data viitoare mai multe. Hai cu 1 Maiu`!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll-to-top
close