©Photo by Cullan Smith on Unsplash

Nu o să mă chinui să caut răspunsuri la întrebări retorice precum De ce Piedone e primar? De ce la Giulești au fost anchetate doar asistentele și îngrijitoarele? De ce la Piatra Neamț e manager de spital un alt Neica-nimeni care a fost pus acolo doar pentru că n-a prins loc la primărie?

Astea în România sunt întrebări fără răspuns. Și așa vor rămâne. Pentru că e mai presus puterea și banul decât demnitatea și respectul. Simplu. Dacă ați avea respect, ați pleca singuri. Iar daca ați avea demnitate, n-ați accepta ofertele care vă depășesc.

România 2020. Încă un caz la 5 ani care arde oameni. Încă o nemiluită stingere de focuri, de data asta într-un spital unde nimeni nu “merita focul pentru că era rocker sau satanist”. Asta e România 2020. Doar fum și scrum. Pentru că avem oameni, dar punem în vârf torpilele care n-au niciun pic de resentiment. Fiți fără griji. Nu e singurul.

România are numai părinți iubitori care îi dau fetiței 3000€ pentru Dior și ea se pozează veselă la Nusr-Et în Istanbul, iar băiatului un Aston de Crăciun și omoară oameni cu el o lună mai târziu, în timp ce alți oameni plătesc cu viața pentru greșelile altora sau mor de foame, la propriu, pentru că ne tragem din bugetul statului tot ce vrem pentru o vacanță în Maldive. Însă ce ne mai pasă?! Fetița are încă o geantă la colecție, termină dreptul și e angajată la Minister. Tata e mândru foc că are o familie frumoasă, că rănile sărăciei nu mai dor și că amanta are locul ei asigurat. În rest, pe bune, ce ne mai interesează?! Nu știu și Bill Gates ăsta de ce nu le dă bani copiilor săi, să învețe și ei ce e viața…

Să ne învățăm că la 5 ani trebuie să ardem.