Photo by Florian Rieder on Unsplash

M-am învonovățit pentru o vreme pentru faptul că au fost momente când mi-aș fi dorit poate să fiu altcineva, altcumva, altundeva, dar care ar mai fi fost sclipirea cu locul unde sunt acum?

Cum ar fi fost dacă am fi fost toți acolo unde ne-am imaginat. Adică lipiți de vreun job de milioane pentru care nu lucrezi nici măcar o secundă, locuind într-un apartament de lux în Manhattan, călătorind de la LOFT la Scorpios, apoi de la Cavalli, la Nikki beach, cheltuind bani absurd pe șampanii și genți în trend? Ar fi fost bine, dar oare ar fi fost vreodată de ajuns?

Mă rog, ideea e că omul e nemulțumit. Așa de nemulțumit că ajunge să-și regrete propria existență pentru că e gelos pe a altora. Când te mai bucuri dacă tot timpul ajungi să invidiezi ce are altcineva în loc să spui “Într-o zi voi avea și eu asta” „De mâine încep să lucrez pentru o viață ca asta, merg la risc și devin ceea ce mi-am dorit încă de mic”. Mă, nu absurd, dar măcar acolo să știi că ești pe-un drum care îți aduce satisfacții. Nici ăștia nu au bani pentru că le pică din cer. Au bani pentru că au făcut ceea ce le-a plăcut. D-aia are Delia bani și voi o invidiați, pentru că a cântat toată viața ei și dacă are chef de mâine nu mai cântă, se face alpinistă.

Adică cum? Adică așa. Toată lumea are o opinie azi, iar ea a ales-o pe a ei, tu probabil încă nu ai o opinie a ta.  Spune-i Dumnezeu, spune-i Univers, spune-i astrologie, spune-i mama, spune-i Michael Jackson, spune-i Dorian Popa, spune-i cum vrei, dar acest cineva lucrează acolo pentru tine, nu împotriva ta.

Și ajung la frumusețe și spun că e mișto să fii tu. E mișto să ai operații în măsura în care te simți bine cu tine aia dinainte. Pare un non-sens, dar e mișto să fii în ce mod vrei, dar cât mai autentic posibil.  Hai să punem deoparte „trebuia să îmi operez nasul pentru că”. Nu trebuia, ți-ai dorit, nu „pentru că”, ci nimic. DA, E OPERAT. Hai să nu ne mai ferim să recunoaștem cei 0,5 ml de buze. Se văd, tată. Nu le-ai pus oricum pentru mine, le-ai pus pentru tine. Nu-ți mai suge burta, că pătrățele nu faci. Ce vreau să spun e că frumusețea nu e un lucru pe care îl formezi sau pe care îl construiești, ci frumusețea o ai. Oricât de mult ai lucra la ea, frumusețea se vede în ceea ce ești, în ceea ce transmiți, în ceea ce spui și cum spui. Nicio operație nu poate schimba asta.