To bac or not to bac?

Am tot stat și m-am gândit cum ar fi mai bine. În fond, nu înțelegeam de ce exista această întrebare. Poate vă e greu să credeți că voi trebuie să dați bacul în continuare sau poate întrebarea „DE CE NU ANULAȚI BACUL?!” v-a trecut prin cap. Circumstanțele nu schimbă cu nimic pasul pe care trebuie să îl faceți și știu că și voi știți asta. Știu că știți să profitați de absolut tot ce vă oferă lumea asta.

Nu e comunist deloc ce urmează să spun, dar ar fi fost urât față de generațiile din spatele vostru să nu dați bacul. E puntea voastră de trecere către un viitor atât de mișto. Un viitor care trebuie să fie guvernat de respect.

Doamne câtă încredere am în voi! Știu că schimbarea nu se va întâmpla cu generația `98, cu`97 sau cu `96. Damn dacă s-ar fi întamplat cu `90! Un lucru e sigur. Tranziția a început să fie dată de generația `90. Voi aveți si mai mult potențial. Voi aveți și mai multă putere tehnologică. Nu mă consider vreo babă. Doamne ferește! Mă consider un lider desăvârșit la 20 de ani, iar dacă eu mă consider un lider, voi cu siguranță sunteți invincibili. Am încredere în voi, cei care acum treceți prin perioada asta, că atunci când veți ajunge pe porțile facultății veți vrea mai mult decât am vrut eu. Și asta e incredibil!

Schimbarea politică nu se va produce atât de repede pe cât vrem să credem, în schimb va fi revoluția asta tehnologică pe care voi o veți conduce. Nu aveți o absolvire la fel ca noi toți, nu aveți petrecerea de final sau pozele cu diploma în mână, dar vă garantez că peste ani nu astea ar fi rămas, oricum. Veți rămâne cu câțiva oameni și un dosar plin cu checklist-uri.

Însă aveți ceva mai bun. Voi aveți determinarea mult mai mare pentru schimbare. Nu vă doriți ca altcineva vreodată să mai treacă prin situația prin care treceți voi acum. Sunt sigură. Unii ar spune că e încredere oarbă, dar eu o consider încredere 100% în potențialul vostru. Nu știu ce să spun despre generația Tik Tok sau Instagram la 8 ani, dar știu că și printre ei vor mai exista excepții, așa cum au existat tot timpul.

Nu uitați să vă doriți tot timpul mai mult de la voi și de la ceilalți. Asta înseamnă progres. Nu uitați că tot ce realizați acum, va fi cheia voastră de acces pentru a deschide toate ușile din viitor. Oricât de clișeic ar suna, avem nevoie de mai mulți oameni ca voi. Oameni ambițioși care să demonsreze că pot să realizeze lucruri.

Dacă vrei să devii doctor, vreau să o faci pentru că vrei să îi faci bine pe oameni, nu pentru că societatea îți dictează averea.

Dacă vrei să devii profesor, fii tolerant, mereu în pas cu tendințele tehnologice și adu-ți aminte de tine. Ce schimbări voiai în sistem, ce lucruri îți doreai să îți fie predate și, mai mult decât atât, nu te opri niciodată. Încearcă mai mult. Determină-i să fie cele mai bune versiuni ale lor. Scoate la suprafață potențialul.

Dacă vrei să devii vreun specialist în calculatoare, vreau să o faci pentru că vezi speranța într-un viitor tehnologizat pentru mai bine și crezi în noile inovații care vor ajuta sistemele globale.

Dacă vrei să devii arhitect, vreau să construiești vise pentru cei care doar au sperat. Vreau să ajungi să vezi estetica din spate.

Dacă vrei să devii asistent, vreau să îi ajuți pe oameni fără să întinzi mâna după bani înainte.

Dacă vrei să devii politician, VREAU, doamne cât de mult vreau, dar VREAU să te gândești la oameni înaintea intereselor personale. Știu că faima te duce pe culmea dorințelor, dar vreau să cobori cu picioarele pe pământ și să îți dai seama de ce ai început să faci asta.

Dacă vrei să devii astronaut, ia-ne și pe noi.

Dacă vrei să devii avocat, fii drept, așa cum trebuie să fie un avocat. Învață să îți asumi responabilitatea pentru pierderile și sentințele oamenilor. Ascultă minciuna, dar nu o spune mai departe. Nu încerca să scapi de șantaje, confruntă-le cu argumente.

Dacă vrei să fii artist, fă-o fără să te gândești la ce ar zice restul. Fă-o pentru că ești un ciudat sensibil. Avem nevoie de mulți ciudați sensibili.

Fii ceea ce vrei să fii, dar lucrează în liniște și arată-le oamenilor pentru ce ai muncit. Nu fi superficial! Nu aduce vorbe, doar ca să fie aduse. Pune-le în practică. De asta avem nevoie.

Avem nevoie de mai multe fapte și mai puține cuvinte.

Am încredere în voi!